6 Temmuz 2008 Pazar

GIGABYTE’tan AMD AM2+ platformu anakartı


AMD 780G yonga setine dayanan GIGABYTE GA-MA78G-DS3H, AM2 Athlon™ işlemciler ile oldukça düşük gecikme süresi ve yüksek bant genişliğine sahip olan Hyper Transport 3.0 (5200MT/s) teknolojisi ile birlikte en son AM2+ Phenom™ işlemciler için destek ve ileriye yönelik üstün işlemci performans arttırma alanı sunuyor.
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H’nin merkezinde DirectX® 10, Shader Model 4.0 ve OpenGL2.0 desteğini barındıran ATI Radeon® HD 3200 grafik çekirdeği bulunuyor. Benzersiz IGP (Entegre Grafik İşlemcisi) overclock performansı ile GIGABYTE GA-MA78G-DS3H, 2000 veya daha üstü 3DMARK06 skoru ile eşi görülmemiş UMA grafik performansı sağlayarak grafik işlemcisi frekansını 950MHz’e kadar arttırabiliyor.
AMD 780G, en son Blu-Ray™ medya formatının output protection management (çıktı koruma yönetimi) ve güvenlik özellikleri için HDCP özelliği talebini de karşılıyor. ATI UVD™ (Evrensel Görüntü Kod Çözücü) teknolojisi ve ATI Avivo™ teknolojisi için destek sağlayan GIGABYTE GA-MA78G-DS3H, inanılmaz derecede düzgün görüntü kalitesi ve düzgün playback için Full HD 1080P‘ye kadar çözünürlükte çarpıcı görüntü netliği sağlıyor. High-Definition (Yüksek Tanımlı) multimedya desteği, sadece D-Sub ve DVI değil, aynı zamanda birçok monitörü desteklemek için HDMI içeren Radeon® HD 3200 çıktıları ile yürütülüyor.
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H ayrıca geliştirilmiş 3D oyun performansı, verimlilik ve güç etkinliği için kullanıcıların ayrı bir ekran kartı eklemesiyle entegre ATI Radeon® HD 3200 grafik çekirdeğinin gücünü birleştirmesini sağlayarak, devrim yaratan ATI Hybrid Graphics teknolojisini desteklemek için ilave PCI-E 2.0 x16 grafik arabirimi ve PCI-E2.0 x4 genişletme yuvası içeriyor.

ekran kartı

PCI Express 2.0 kartı hem oyun hem de HDTV görevlerini yerine getirmeye hazır. DirectX 10.1 desteği, 725 MHz çalışma frekansı, 600 MHz hafıza frekansı ve MPEG2 / VC-1 / H.264 video codec desteği bu kartın övüneceği özellikleri oluşturuyor.
Ürünün üzerinde bulunan Vista ve AMD LIVE! barkodları bu platformlarla uyumlu çalıştığının bir işareti. Dual-link DVI portu, HDMI girişi (5.1 Dolby Digital iletim destekli) ve opsiyonel komponent video desteği de All-in-Wonder HD’nin içerdikleri arasında. Tahmin edilebileceği gibi, havadan yapılan HD ve SD çözünürlükte yayınları bu kart ile kaydetmek, durdurmak, geri sarmak mümkün, ayrıca ClearQAM desteği bile bulunuyor. Kaydettikleri TV kayıtlarını yanınızda taşımak isterseniz ürünle birlikte gelen Avivo yazılımını bu video kayıtlarını günümüzün popüler taşınabilir multimedya cihazlarının çalabileceği formata dönüştürmek için kullanabilirsiniz. Yazılım iPod Video’nun çalabildiği formatları bile destekliyor.