29 Nisan 2008 Salı

MS PlaysForSure hizmetini bitiriyor

Microsoft, PlaysForSure hizmetinden yeni kullanıcıların faydalanamayacağını açıkladı.
Microsoft, resmi olarak PlaysForSure dijital haklar yönetimine(DRM) geçen sene son noktayı koymuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde yazılım devi tarafından yapılan açıklamada, mevcut MSN müzik track'lere sahip olan kullanıcılar için bu platforma verilen desteğin devam edeceği belirtildi.
Bu açıklamaya rağmen, yakın gelecekte Microsoft, artık bir işlevi kalmayan DRM'ye olan tüm desteğini çekecek. 31 Ağustos'tan itibaren, kullanıcıların edindiği tüm PlayForSure hizmetine kilit vurulacak.
Diğer bir deyişle, MSN Music'den edinilen müzik parçaları, mevcut sistemlerde kullanılabilirken, başka sistemlere kopyalanması söz konusu olmayacak. Microsoft'tan bir yetkilinin bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle: "31 Ağustos'tan itibaren, eğer mevcut şarkıları başka bilgisayarlara kopyalamaya çalışırsanız, bu kopyaladığınızı sandığınız parçaları istediğiniz gibi çalamayacaksınız."
Sony de daha önce Atrac formatını ve bağlantılı olan müzik mağazasını ortadan kaldırmış ve yeni bir dijital audio stratejisi geliştirdiğini duyurmuştu. Örneğin şu an Atrac formatındaki dosyalar, mevcut sistemler arasında kopyalanabilirken, Sony'nin yeni geliştirdiği Walkman'lere bu formattaki dosyalar kopyalanamıyor. Bunun yanında bu tür dosyalar, yeni satın alınan PC'lere de kopyalanamıyor.(chip.com.tr)

0 yorum: