25 Haziran 2008 Çarşamba

HP Akıllı Web Baskısı ile kontrol sizde‏


HP, ücretsiz ve indirilebilir yazılım aracı HP Akıllı Web Baskısı’nı duyurdu. Bu araç, internet kullanım alışkanlıklarını değiştirecek; web kullanıcılarına bilgiyi seçme, basma, saklama ve yeniden kullanma konusunda yeni olanaklar sağlayacak.
Bütün yeni HP yazıcıları ve indirilebilir yazılımları ile birlikte HP web sitesinden erişilebilen uygulama, webde yalnızca kullanıcının istediği bölümleri seçen ve izole eden sezgisel bir araç. Bu yazılımla, gereksiz reklamlar, metinler ve görüntüler kesilip, bilgi daha sonra kullanılmak üzere saklanabiliyor.
HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Pazarlama Müdürü Gökhan Erdoğan, evlerde alınan baskıların %48’inin internet kaynaklı olduğunu ve bu nedenle Akıllı Web Baskısı uygulamasını çok önemsediklerini belirtiyor. Erdoğan, “Müşterilerimizin ellerindeki dijital içerikle ne yapmak istediklerini anlayabilmek ve bu içeriği onlar için daha ulaşılabilir, daha kolay basılabilir ve daha kolay paylaşılabilir hale getirebilmek için Print 2.0 teknolojisini yarattık. Akıllı Web Baskısı da Print 2.0 paralelinde geliştirilen bir uygulama. Bu sayede kullanıcılarımızın webden baskı alırken yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmayı hedefledik,” diyor.
Doğru bilgiyi hedeflemek
HP Akıllı Web Baskısı, kullanıcıları ihtiyaç duydukları bilgiye götürüyor. Bugüne kadar bu bilgiyi kaydetmenin tek yolu, bütün siteyi yer imiyle belirlemekti. Bu durumda, orijinal veri parçası genellikle kaybediliyordu. Bir diğer yol da metni seçmek ve Word gibi başka bir programa aktarmaktı.
HP Akıllı Web Baskısı, web bilgilerinin kolay ve sezgisel bir biçimde kullanılmasını sağlıyor. Kullanıcılar, HP Akıllı Seçim aracını kullanarak ve web sayfasının herhangi bir bölümünü işaretleyerek, ihtiyaç duydukları bilgiyi “kesebiliyorlar.” Ardından, bu bilgiyi doğrudan basabiliyor ya da Kupür Defterlerine kaydedebiliyorlar.
Kupür Defteri, aynı zamanda bir yer imi kütüphanesi olarak işlev görüyor. Kullanıcılar, orijinal sitenin ilgili bölümüne geri dönmek için, kupüre çift tıklayabiliyorlar. Kupürlerini yaratıcı bir biçimde kullanmak isteyenlerse, düzeltme yapabildikleri, kaydedebildikleri ya da basabildikleri, tamamen farklı bir doküman yaratabiliyorlar. Tamamlanan doküman, arkadaş ve meslektaşlara e-postayla kolayca göndermek üzere, bir PDF dosyası olarak kaydedilebiliyor.
Gerçek dünyada HP Akıllı Web Baskısı
Web kullanıcıları, HP Akıllı Web Baskısı’na başladıklarında, pek çok kullanım alanı olduğunu görecekler. Örneğin:
• Kullanıcılar, konser ve seyahat için bilet basarken, gereksiz bilgiler yerine, kendileri için gerekli olan onay kısmını kaydedip basabiliyorlar.• Bloggerlar, web sitelerinden ve diğer bloglardan bilgi toplayabiliyor ve bunları kendi bloglarında kullanmaya hazır bir biçimde Kupür Defterinde saklayabiliyorlar. • Gezginler, belli bir şehir hakkında farklı web sitelerinden metin ve görüntüler edinerek bir rehber derleyebiliyorlar. Sonra da metni düzeltip görüntüleri yeniden düzenleyebiliyorlar. Böylece, kolayca kendilerine özel bir şehir rehberi yaratıyorlar. • Öğrenciler, ev ödevleri için internetten bilgi toplayabiliyorlar ve bu bilgiyi daha sonra da kullanmak üzere Kupür Defterinde düzenleyip saklayabiliyorlar.
Kağıt ve mürekkep tasarrufu
HP Akıllı Web Baskısı, mürekkep, kağıt ve para tasarrufu sağlayarak, webden alınan baskılarda israfla mücadele etmeye yardımcı oluyor. Kullanıcılar, daha sonra kullanmak üzere sayfalar dolusu baskı almak yerine, bunları Kupür Defterlerine ekleyebiliyorlar. Ayrıca, yalnızca ihtiyaç duydukları kısımları seçerek ve basarak da kağıt tasarrufu yapıyorlar.
HP
Akıllı Web Baskısı hakkında daha fazla bilgi almak ve bu yazılımı ücretsiz olarak indirmek için, bu adresi ziyaret edilebiliyor.

0 yorum: