3 Haziran 2008 Salı

Sıradışı Dizüstü Tasarımları bunlar bi harikaa


Siafu: The Siafu Concept Notebook






Jonathan Lucas tarafından görme özürlüler için tasarlanan bu laptop, benzerlerine göre daha sezgisel bir ürün. Siafu aynı zamanda dahili mikrofon da içeriyor ve kullanıcının kendi sesiyle Siafu’ya mesaj girebilmesi sağlanıyor. Kelimeler ağızdan çıktığı anda sistemce işleniyor ve kabartma ekrana yansıtılıyor. Bu sayede kullanıcı, Siafu’dan yüksek performans alabiliyor. Siafu yla görme özürlüler benzer şekilde web sayfalarındaki resimleri dahi görüntüleyebiliyor. Önce tüm metinler işleniyor ve görüntü formatına dönüştürülüyor.


Cario


Anna Lopez tarafından tasarlanan bu notebook modelinin temel felsefesi; siz nerde olursanız olun kullanım rahatlığı sağlaması. İster masanın herhangibir yerinde isterseniz arabanızda. Ekranı istediğiniz yere koyup klavyeyi önünüze alıyorsunuz.
Sony Vaio Zoom


Sony Vaio Zoom dizüstü bilgisayar en iyi tasarıma sahip olanlardan biri. Holografik cam yapısına sahip monitörü bilgisayar kapalı durumdayken klavye üzerinde sadece bir cam gibi görünüyor. Bu görünümüyle çok hoş ve sade. Dokunmatik klavyesi (touchkeyboard) olduğunu da öğrendiğinizde bu bilgisayara eminim aşık olacaksınız. Tüm bu güzelliklere rağmen bunun da kusurları var tabiki. En önemlisi şarjı bence ve o da normalin çok altında ne yazıkki. En üzücü olan ise bunun sadece bir tasarım oluşu. Henüz üretime geçilmemesi üzücü.

0 yorum: