16 Mayıs 2008 Cuma

BMW'YE 6 TASARIM ÖDÜLÜ


BMW Group, bu yılın red dot ödüllerinde altı aracı ile birlikte ödül aldı.1955 yılında kurulan red dot ödülleri, tüm dünyada en önemli tasarım ödüllerinden birisi olarak kabul ediliyor. BMW 3 Serisi Cabrio ve BMW G 450 X ise otomotiv, transport ve karavan segmentlerindeki sıradışı tasarımlarıyla "red dot: best of the best" ödüllerini aldılar. Diğer finalistler ise BMW X5, BMW 1 Serisi COupé, Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé ve BMW HP2 Sport oldular.

BMW Group DesignworkUSA ayrıca Embraer MSJ business jet'in iç tasarımı ve Zeydon Z60 lüks yat'ının tasarımı için ödül kazandı. Red dot ödül tarihinde juri ilk defa törenler sırasında "onur ödülü" sunacak. Ödüle hak kazanan ürünler ise mükemmel tasarım çözümleriyle fark yaratanlar arasından seçiliyor. Jüriye göre üç BMW Group modeli bu özel ödüle hak kazandı: BMW M3 Coupé, MINI Clubman ve BMW F 800 GS.
1955 yılında kurulan red dot ödülleri, tüm dünyada en önemli tasarım ödüllerinden birisi olarak kabul ediliyor. Otomotiv, mimari, ev, elektronik, moda, bilim ve tıp alanlarında tanınıyor.
Jüri bu yıl tüm dünyadan 3203 ürünü değerlendirdi. Toplamda 600 ürün red dot kazandı. Bunlardan 30 tanesi otomotiv, transport ve karavan kategorilerine gitti ve bu kategorideki 3 ürün ise öncü tasarımlarıyla "best of the best" ödülüne layık görüldü.
BMW Group'un red dot ödüllerindeki tekrar eden başarısı sıradışı tasarım anlayışını bir kez daha uluslararası platformda gözler önüne seriyor. BMW Group geçen sene "Yılın Tasarım Ekibi" olarak lanse edilmişti. 2007 yılında BMW Group ve BMW Group DesignworksUSA toplam sekiz ödül kazandılar.(alıntı)

0 yorum: